Postavljanje parketa, kao kvalitetne i prepoznatljive podne obloge po svojoj dugovečnosti i estetici koja je uvek moderna i popularna, zahteva upotrebu najboljih materijala. Lepak za parket neizostavan je deo kreiranja urednog, detaljnog i pouzdanog poda, čije drvene letvice su kao stvorene za jednostavno uklapanje sa svim klasičnim, rustičnim i inovativnim stilovima dizajna enterijera. 

Da bi izgled i struktura poda bila besprekorna, važno je po preporuci najboljih majstora, pronaći prepoznatljiv lepak za parket, renomiranog domaćeg proizvođača.

Jednokomponentni lepak za parket

Kada se bira odgovarajući lepak za parket, u ponudi su dostupne jednokomponentna i dvokomponentna varijanta. Jednokomponentni lepak za parket baziran je na značajnom prisustvu vode i obično ne sadrži dodatne učvršćivače, zbog čega se radi o jeftinijem rešenju za uredno postavljanje drvenih podnih obloga. Najčešće, jednokomponentni lepak za parket namenjen je za drvene daščice dužine između 40 i 60 centimetara, kao i ravnu površinu podloge i karakteriše ga odlična početna snaga pričvršćivanja, i kasnija trajnost kompletne strukture.

Dvokomponentni lepak za parket

Inovativni dvokomponentni lepak za parket predstavlja efikasniju strukturu, koja pored udela vode sadrži i snažne učvršćivače. Namenjen je svim vrstama podloge na koji se planira postavljanje parketa, bez obzira na stepen neravnina i stranih čestica. Dvokomponentni lepak za parket obezbeđuje brzo i efikasno sušenje, kao i teksturu sadržaja koji daje odličnu trajnost podovima, bez mehaničkih oštećenja, slobodnog prostora i habanja.

Lepak za parket cena

Veoma je značajno da kada se bira kvalitetan lepak za parket cena bude faktor koji utiče okvirno na potreban budžet, a ne ključni prilikom izbora. U zavisnosti od toga da li je konačan odabir jednokomponentni ili dvokomponentni lepak za parket, kao i konkretnog pakovanja, razlikuje se i trošak za nabavku materijala. Da bi se obezbedio najbolji lepak za parket cena nije nužno na visokom nivou. Naprotiv, za svega nekoliko hiljada dinara može se kupiti najbolji lepak za parket u kantici, uz potrošnju od 1.000 i 1.500 grama po jednom kvadratu prostora koji se ovim materijalom