Prirodni ili dekorativni kamen praćen lepkom i profesionalnim postavljanjem, izbor je danas koji privlači neverovatnu pažnju kupaca, bilo da je u pitanju izgradnja objekata, uređenje enterijera ili eksterijera. 

Kako je tekstura komada prirodnog kamena, ili veštačke varijante u obliku raznovrsnih pločica izrađenih od opeke, gipsa i drugih materijala vrlo dekorativnog izgleda i dizajna koji je osvojio čitav svet, jasno je da je i na domaćem tržištu vrlo popularan. Da bi se pedantno postavio svaki komad, potreban je najbolji lepak za kamen.

Beli lepak za kamen

Prilikom postavljanja raznovrsnog kamena koji je savršen dekor prostora, potrebno je pronaći najbolji lepak. Naime, kako teksture mogu imati različite površine, oblike, čak i nijanse boja, beli lepak za kamen je preporuka vrhunskih majstora. Kao univerzalno rešenje, beli lepak za kamen idealno pristaje svakoj površini otvorenog i zatvorenog prostora, bilo da je u pitanju zid, dok su dostupni i sivi, cementni tonovi. Može se pronaći u različitim pakovanjima u zavisnosti od kvadrature, a najprodavanija varijanta je u vrećama od 25 kilograma. Beli lepak za kamen troši se između 2 i 5 kilograma po jednom kvadratu, u zavisnosti od vrste i karakteristika podloge na koju se postavlja.

Beli lepak za kamen cena

Kamen izgleda fantastično u svakom ambijentu i zbog visokog stepena otpornosti, izdržljivosti i trajnosti sve češći je izbor ne samo za enterijere, već i za otvorene prostore. Kada se kupuje beli lepak za kamen cena zavisi od dimenzija pakovanja i bira se u skladu sa kvadraturom koja se pokriva teksturom. Naime, potrošnja može da varira u zavisnosti od toga da li se oblažu površine kao što je šank, ili su u pitanju stepenice, zidovi i stubovi u domu. Pakovanje lepka od 25 kilograma može da se pronađe za nekoliko hiljada dinara, u zavisnosti od karakteristika kao što su boja, vezivna svojstva i brzina sušenja, zatim pogodnost za vertikalne ili i horizontalne podloge, i slično.